Byvanie na Koh Phangane

Fotogaleria k clanku

Tak sme sa po dlhsom case dokopali k dalsiemu clanku :). Nemali sme moc casu sa teraz venovat nasemu blogu, nakolko stale je tu co robit a vela casus me travili hladanim vhodneho byvania  pre nas. Doteraz sme byvali v bungalovoch, najprv Lucky Resort (o tom sme pisali tu), neskor sme sa prestahovali do Chokana Resort, ktory je blizsie k hlavnemu mestu na Koh Phangane – Thongsala. Byvali sme vo velmi peknom bungalove na plazi (asi 40metrov od mora).

pohlad od plaze

pohlad od plaze

Hned vedla bungalovu bola taka mala restauracia. Vlastne kazdy “rezort” v Thajsku ma nejake bungalovy/izby na byvanie, restauraciu, plaz, pripadne aj bazen. Kazdy bungalov ma len to najnutnejsie co potrebujete na byvanie – postel, kupelnu so zachodom, ventilator a malu terasku so stolickami a stolcekom, pripadne Hamokom (sietka na hojdanie). Cena za noc sa pohybuje od 200 do 1000 Bahtov, nas stal 600 Bahtov, ale kedze sme v nom boli 8 noci zjednal som sumu naa 500 Bahtov/noc (co je 350 Sk).

nas bungalov zvnutra

nas bungalov zvnutra

Taketo byvanie na dovolenku uplne staci, ale kedze asi viete, ze sme sem prisli na dlhsie ;) hladali sme si nejake krajsie byvanie v dome. Domov na prenajom je tu velmi vela, ale kedze nam kamarati poradili, kde je dobre byvat, aby sme nemuseli vela dochadzat (aj tak su vsetky vzdialenosti priblizne 10km, ale to viete, pohodlie je pohodlie ;) ), hladali sme byvanie v okoli Thongsaly. Niektore domy boli aj obsadene, niektore zas moc zasite v dzungli. Nakoniec sme nasli byvanie priamo v Thongsale (da sa ist aj peso) a kusok od plaze (asi 100m). Je to sice radova zastavba, ale dom mame za perfektnu cenu 13000 Bahtov na mesiac (vratane energii), co je asi 9000 sk.

nas novy domcek

nas novy domcek

Dom je uplne novy, ma asi 1 mesiac a vsetko vnutri je uplne nove a pekne zariadene. Nie je moc velky, ale uplne nam postacuje: kuchynka (s chladnickou, plynovym varicom, mikrovlnkou…), hned vedla je kupelna s WC, dalsia izba je taka obyvacka spojena so spalnou, kde mame skrine, dvojpostel, pracovny kutik, TV, klimatizaciu. Z tejto izby sa ide na velku terasu, ktoru vyuzivame najma ako jedalen, alebo leharen ;). Vonku pred domom je take mensie jazierko, v ktorom nie su ryby ani zaby :D (neskor to vsetko odfotime, musime vyrobit aj nejaku galeriu..).

odtialto vam piseme teraz tento clanok :)

odtialto vam piseme teraz tento clanok :)

kuchynsky kutik

kuchynsky kutik

V dohladnej dobe by sme mali mat internet aj doma, zhruba do tyzdna (uz sa nevieme dockat). Trosku je tu s internetom problem, kedze nema kazdy dom internet, treba internet nechat zaviest, co stoji nejake peniaze. Ale nikdy neviete, ci vam dom bude vyhovovat (hlucny susedia, pripadne moze byt blizko diskoteka, karaoke, bar), preto s takymi vecami treba pockat. Domaca nam ale vyhovela a budeme mat ten internet uz coskoro. Tak ci tak sme tu zaplatili zatial za mesiac a uvidime, ci tu ostaneme dlhsie, alebo natrafime na nejake lepsie byvanie (tie najlepsie domy su samozrejme obsadene, ale ludia sem prichadzaju aj odchadzaju). Ceny su vsade priblizne rovnake, ale videli sme byvanie uz aj za 6000-7000 Bahtov na mesiac (4200 – 4800 Sk). Chybala tam vsak klima, alebo boli domceky trocha mensie a predsa len my si chceme dopriat trosku pohodlia ;) Niektore domy zas nemusia mat sietky na oknach, pripadne sa tam neda zaviest internet. Komarov je tu podla mna menej ako na Slovensku v lete, ale za to su tu jasterice, ktore Lenke zneprijemnuju zivot. Su to take male jastericky (asi 10-15cm), ktore su vlastne vsade – lezu po stenach domov, po terasach… Podvecer su schopne ist aj donutra a Lenke to nie je moc prijemne – boji sa ich ako cert kriza. Su vsak plache a uplne neskodne a dokonca domaci ich maju radi, pretoze chytaju komare. Domaci su na ne zvyknuti, ale nemusi to byt kazdemu prijemne (ja s tym problem nemam :) ).

Jastericka na stene

Jastericka na stene

Uz sa nam viac nechce pisat, dost  bolo roboty (tu vedla mam teplomer a ukazuje vonku 35.5 st.. C), je prave 12 hodin a my sa ideme niekam okupat do mora. Vsetkym vam posielame trochu slnka aj na Slovensko, tak dufame, ze vam zima co najskor skonci a niektorym z vas sa mozno podari prist nas sem pozriet – BUDEME VELMI RADI !

Category: Thajsko
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
10 Responses
  1. V. says:

    Jaaaj, že 35 stupňov! Majte sa tam aj ďalej super!

  2. 2ge says:

    pekny clanocek, len tak daleeeej! Radost citat, hehe

  3. Michaela a Roman says:

    ahojte…dakujeme za slniecko, ale akosi to nefunguje, tu v UK nam stale snezi..zacalo asi pred pol hodinkou a uz je vsetko zasnezene..opat…jaj, nech uz aj tu je jar….aj ked to ma od vasi 35 stupnov daleko :-)

    Ako ste pisali, ze dufate ze vas niekto tam aj pride pozriet…nevieme ci ste mali niekoho konkretneho na mysli, ale ak nie napad to nie je zly a mozeme o tom pouvazovat … Lenka by sa hadam potesila?

    Zatial sa majte krasne…uzivajte si slniecka…

  4. Sano says:

    Cau bro ! Tak vidim ze mate suuuupeeeer byvanicko, parada :) Uz sa tesim ked budes na nete, pokecame :) Ja tu net nemam, lebo proste Slovensko :) Tak chodim cez EDGE :) Ale to ma trapi teraz minimalne :) Jakub by mal dnes prist domov tak to len zacnem pisat :)

  5. Katka, Mirko a Matko says:

    No ahojte, tak vám zavidim, ale samozrejme v dobrom. Tu nam vcera napadlo tooolko snehu, kolko v Thajsku nikdy neuvidia…:-) mozete zavidiet. Budem sem chodit pravidelne, tak vam obcas aj nieco napisem, zatial sa majte krasne, uzivajte si exotiku….a bozkavame vas.

  6. Jofo says:

    Posielam pozdrav z Moskvy :) Tie jasterice tam vadili aj mne trosku… ale horsie su tie velke hovadiny typu jasterica co sme po nich aj kamene hadzali a nic im to nerobilo pamatas ;)

  7. rastas says:

    odpadnem z teba BASO !

  8. Z. says:

    Ahojte:-))))))))
    A ďalšie foto nebudú? Bože tak vám závidím to teplo:-))))) Tu buď prší alebo sneží a keď náhodou že vykukne slnko, tak sa ani nestihnem radovať a už zájde:-)))))) Užite si to tam a viacej fotiek ak sa dá:-))))) a také plážové-na tie som fakt zvedavá……a domček vyzerá úplne super. A aký lacný podnájom:-))))) Úplná paráda:-)))) Zatím.

  9. Rasto & Erika says:

    … opat krasne fotky a riadky. Ani neviete, ako to so mnou “trha”. Hned by som zbalil kufre a vypadol z tohto nechutenstva. Ani zima, ani leto. Tesne nad nulou, dazd so snehom, vietor … pre vacsinu ludi – “najoblubenejsie” pocasie. Takze pochopite, ze vam zaaaavidime.
    Pokracujte v potulkach, fotte, piste, uzivajte si to. A ak tam vydrzite do jesene, urcite prideme. A uz aj s kurzom na volnu vodu … :-)

  10. golis says:

    ahojte :)
    majo a lenka od zaciatku sledujem ako sa Vam dari a poviem Vam ze z Vas mam radost. Drzim Vam palce.

    ps. pozdravuje Ta lubos(vlado)

Leave a Reply