Angthong national park

Fotogaleria k clanku

Uz dlhsie sme spekulovali nad vyletom do narodneho parku Angthong, ktory je od nas nedaleko (asi 20km). Myslim, ze lepsi datum ako piatok 13teho sme si nemohli vybrat :) Opat sme isli spolocne s Tomasom a jeho priatelkou Tan. Angthong je narodny park skladajuci sa zo 42 ostrovov, ktore su relativne blizko seba. Zasahy do prirody v nom su naozaj len minimalne a ludia tam normalne neziju. Do narodneho parku treba zaplatit vstupny poplatok (cca 5 Euro), ktory sme mali zahrnuty v cene celeho vyletu (cca 40 Euro na osobu).

Angthong national park

Angthong national park

Vylet sa zacal “klasicky”, stretli sme sa skoro rano o 9 hod :-) pred cestovnou kancelariou, ktora organizuje taketo 1 dnove (niekedy aj viacdnove, ale o tom neskor) vyjazdy. Bolo nas tam celkom dost, samozrejme ludia z celeho sveta (najviac asi z Europy) a isli sme v dvoch lodiach. Do jednej sa zmestilo 32 ludi aj z posadkou, a v tej nasej lodi boli styria – kapitan (sofer), sprievodca Nicky a dalsi dvaja pomocnici. V cene zajazdu bolo aj nealko pitie na lodi, takze sme sa hned schladili nejakymi drinkami (nie, shaky na lodi nerobili :) ). Nicky nam povedal co nas zhruba caka a mohli sme vyrazit. Lod bola naozaj silna (3 motory 200HP) a tak sme dorazili do narodneho parku ani nie za hodinu. Najprv nas cakalo hodinove snorchlovanie v takej peknej zatoke, ale kedze my tu mame celkom pekne snorchlovanie aj na ostrove, zhodnotili sme ze to nebolo az take pekne ako tu. Voda bola sice cista, ale zivota tam bolo trocha menej a tiez koralov nebolo tolko. Tak ci tak mne sa moc z vody nechcelo a trosku na mna museli cakat, zatial co ostatni sa uz pozerali na to ako sa chytaju kalamare. Ja som zase videl dost velku rybu (pozrite sa na nu aj vy v galerii).

Po snorchlovani sme sa presunuli na ostrov s nadhernou plazou, kde sa da aj prespat (v stanoch alebo v bungalovoch) za rozumnu cenu. Hned sme sa pustili do obeda, co bol tak mix vsetkeho mozneho (ryza, pecene kuracie stehno, kura na kari omacke, spagety, ovocie..) – to vsetko sme si nabrali kazdy na jeden tanier :) Ale nebolo to teda nic moc. Chvilu po obede sme vyuzili na kratky vystup na vyhlad, kde na nas po ceste kukali opice. Vyhlad bol nadherny a dalo sa ist aj vyssie, ale mne sa teda moc nechcelo (Lenka by aj isla) s plnym bruchom. Presunuli sme sa teda na plaz, kde sme si obliekli plavacie vesty a vyfasovali sme vesla a kajaky. Na kajaku sme v sprievode Nickyho oblisli jeden ostrov (mohol mat asi 500×500 metrov), okolo ktoreho boli velmi pekne zatoky a skalne previsy. Mozno by sme si pozreli aj nejake dalsie ostrovy, ktore boli na dosah, ale Nicky bol nekompromisny a cely tento kajaking usmernoval.

Kajaking

Nas vylet pokracoval presunutim sa lodou na dalsi ostrov. Tam sme sa vydali takou cestickou k vyhladu, odkial bolo vidiet okolite ostrovy ale hlavne jazierko vo vnutri ostrova. Nebolo to vlastne jazero, ale laguna prepojena podmorskym tunelom do sireho mora. Skoda, ze sa tam nedalo kupat, ale to by asi stratilo svoje caro. Bolo to velmi nadherne, ved posudte sami.

Laguna

To uz bol zaver nasho vyletu a potom sme iba absolvovali cestu naspat. Aj ked bol narodny park velmi pekny, ocakavali sme trosku viac, ale aj tak sme radi, ze sme na tomto vylete boli.  Mozno by sa tam oplatilo jednu noc aj prespat a mali by sme viac casu uzit si peknu plaz alebo sa ist pozriet na vyhlad, ktory bol 260 m nad morom.  Na Koh Phangan sme dorazili o pol piatej a boli sme velmi radi, ze napriek tomu, ze bol piatok 13 teho sa nam nic nestalo :-) a dokonca ani pocasie nam neskazilo pekny vylet (teraz je nedela a skoro cely den prsalo).

Category: Thajsko
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
7 Responses
  1. Michaela a Roman says:

    pekny vyletik….sport spojeny s romantikou….wow

  2. Erika says:

    Ahojte výletníci, konečne sme sa dočkali zaujímavých príspevkov. Vidieť, že sa máte super.A inak Lenka, tá farba kožeee. Nie že by som závidela….U nás nie a nie prísť teplo a pri každom Vašom príspevku vyhladnem. Držte sa a píšte. Pozdravujeme Rasťo a Erika

  3. Rasto says:

    A vobec vam nezavidim. Mne osobne vyhovuje to, co tu je. Teplota 4-6 stupnov, dazd a vietor. Idealne pocasie. V tych horucavach a na paliacom slnku by som asi nevydrzal. Ani ta krajina ma nelaka. Sama bujna vegetacia, nezname jedla, pohostinni ludia. No kto by to vydrzal.

  4. Jozo says:

    Ahoj,
    tento mesiac ideme so zenou na Koh Samui (12 dni pobytu) a tiez planujeme ist pozriet do Ang thong park.Vies mi poradit ako je to so snorchlovanim na ostrove,ci si treba doniest svoje “nacini” alebo je pozicanie okuliarov a snorchla v cene vyletu?
    A este som sa chcel popytat ci je moznost sa ist pozriet na zapas muai thai na Koh samui?
    Dikes za info a inac super blogy,velmi napomocne pre cestovatelov.

  5. baiseuse says:

    Un ρost vraiment remƿli dе conseils

Leave a Reply