2 dni v Bangkoku

Fotogaleria k clanku

Prvy den, kedze bola nedela, sme zobrali Martina so Zuzkou na trh Jatujak, aby si pokupili nejake pekne veci. My sme sa zatial prechadzali v blizkom parku, ktory sa vola Jatujak park. Nie je moc velky, ale je pekne upraveny, stredom sa taha take dlhsie jazierko a da sa tam pekne zrelaxovat :) Kedze bol obed a bolo dost teplo, vydrzali sme tam asi 1 hodku a radsej sme sa pobrali do takeho maleho nakupneho centra, ktore bolo vlastne priamo na Jatujaku. Tam sme nabrali nove sily v podobe hribovej polievky a nejakych tych ovocnych drinkov (hlavne ze tam bolo chladnejsie ako vonku).

Potom sme sa taxikom odviezli nna Grand Palace, ktory nanestastie zatvorili 2 min pred tym ako sme tam prisli (15:30). Nevadi, tak sme sa vybrali o kusok dalej do Wat Pho, co je chram v ktorom je leziaci Buddha, ktory je dlhy asi 45 metrov. Dievcata mali tielka a kratke nohavice, takze ich dnu pustili az potom, ako im pri vchode dali nejake “pekne” veci na oblecenie :) Za vstup sa platilo na osobu 50 Bahtov, co nas prekvapilo, kedze zvycajne byvaju vsetky chramy zadarmo. V okoli boli dalsie chramy, ktore sme presli a do niektorych aj vosli. Vnutri vladne taka prijemna kludna atmosfera, je tam relativne malo ludi a hlavne na cloveka tak nepecie slnko ako vonku.

Leziaci Buddha

Leziaci Buddha

V ten den nam celkom stacilo, tak sme isli uz len do hotela a odtial na thajsku masaz, ktora bola asi najlepsia aku sme kto kedy zazili. A stala dokonca iba 180 Bahtov na osobu (na ostrove su ceny od 200 do 300Bht za masaz). Po masazi sme sa chceli najest, tak sme isli vyskusat japonsku restauraciu v blizkosti naseho hotela. Jedla boli naozaj roznorode a nastastie sme si vybrali podla obrazkov. Kedze sme boli patricne vyhladoveni tak sme si toho naobjednavali vela a vsetko sme nezjedli, ale aspon sme toho viac ochutnali. Restauracia sa volala asi Sakuyra alebo tak nejako a mozem ju len naozaj doporucit – dobra a lacna.

Na lodke

Na lodke

Na dalsi den sme mali v plane previezt sa po rieke Chao Praya, ktora preteka Bangkokom. Samozrejme su tam aj nejake kanaly, cez ktore sa da plavit a tak sme sa po chvili dohodli s miestnou dohadovatelkou na 2 hodinovu okruznu plavbu na long tail (dlha a uzka) lodke, na ktorej sme boli iba my styria. Plavba bola celkom pekna, cestou sme okusili nieco ako “floating market”, kde nasa lodka zastala a priplavali k nam obchodnicky zo suvenirmy a napojmi na lodkach a snazili sa nam to predat. Kupili sme akurat vodu a pre naseho lodivoda pepsi :) Dalsia zastavka bola na Snake farm, resp. Crocodile farm. Vstupne 150 Bahtov na osobu nebolo vobec velke a snake show sa prave zacinala. Trvalo to asi len 10 minut a nebolo to nic moc, ale aspon sme sa tam trochu poprechadzali a popozerali na rozne pavy, orly, opice, azijske medvede (strasne chlpate, cierne a smradlave), leguany a ine zvierata. Stihli sme sa aj odfotit s hadom na krku a poviem vam je to teda pekny zazitok. Mal hladku kozu, vobec nie slizku alebo smyklavu, ale taku prijemnu na dotyk. Odfotili sme sa s nim vsetci, len Lenka sa ho bala aj dotknut. Dalej nas lodka vysadila este pri peknom sediacom Buddhovi a potom sme uz len isli naspat.

Zase sme vyhladli, tak sme sa boli najest v peknej restike, kde boli vsetky napisy naopak (stylove) a rozhodovali sme sa co dalej. Vybrali sme si Lumpini park, ktory je velmi pekny a vacsi ako ten pri Jatujaku.

Lumpini park

Lumpini park

Odtial sme sa pozreli do IT centra a uz sme mali zas dost a hura do hotela. Na dalsi den sme este narychlo pozreli nejakych tych Buddhov a nechali sme sa odviezt Tuk Tuk-om. Poobede sme uz boli na letisku a cakali sme na nase lietadielko do Ho Chi Minhu.

Category: Thajsko
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. 2ge says:

    opat pekny clanok, dobre sa to cita :) len tak dalej, dobijam ta na dialku :)))

  2. V. says:

    Super, stale drzim palce. :)

Leave a Reply