Bali – Cast 2 – Ostrov Bali

Fotogaleria k clanku

Druha cast sa bude tykat 2 tyzdnov stravenych na Bali, jazdeni na motorke krizom krazom (spolu asi 800km) a spoznavani okolia a domorodych obyvatelov.

Aj tuto cast dovolenky som stravil s mojim kamaratom Branom (2ge). V Kute sme si pozicali motorky, Brano uz mal pozicanu predtym (kedze prisiel na Bali o par dni skor) ale musel ju vymenit, dostal uplne novu motorku, ja som mal starsiu ale zase vacsiu, no vseobecne motorky na prenajom v Thajsku su v ovela lepsom stave ako v Indonezii.

Zapad slnka - Tanahlot

Zapad slnka - Tanahlot

Nasadat a ideme, Bali je relativne velky ostrov a premavka v Kute je naozaj divoka, velmi sa nam zislo Branove GPS Garmin, ktore bolo sice bez hlasovej navigacie ale aj tak velmi pomohlo. Cesty su relativne v dobrom stave, premavka je vsak vacsia a aj nebezpecnejsia (stale porovnavam s Thajskom, pretoze tu zijem). Benzin je zas o polovicu lacnejsi. Brano mal dopredu nastudovane z internetu co by sme mali vidiet, niektore veci uz videl pred rokom takze sme isli v podstate na istotu. Zo zaciatku sme stravili 2 dni v mestecku Sanur, ktore je pri peknej plazi pre turistov. Kedze nie som plazovy typ turistu ktory chodi s opalovacim kremom a nafukovackou, 2 dni uplne stacili. Stihli sme este urobit 2 ponory v jeden den, ale o tom bude az 4 cast. Zo Sanuru sme robili aj dlhsie vyjazdy, napriklad aj do oblasti Blue Lagoon na zapadnej strane ostrova, kde sme nasli (opat vdaka Branovi a jeho GPS) pekne snorchlovacie miesto.

Plaz na vychode Bali

Plaz na vychode Bali

Neskor sme sa presunuli do stredu ostrova, do mestecka Ubud, ktore je preslavene mnohymi kulturnymi tradiciami a umeleckym zameranim domacich remeselnikov. V jeden vecer sme navstivili tradicny balinejsky tanec, ktory je velmi zaujimavy, kedze sa vela tancuje rukami, prstami, niekedy aj ocami. Priamo v meste je aj monkey mountain, kde za relativne maly poplatok (asi 0,5 eura) stretnete asi 100 opic. Kusok od mesta sme s Branom skusili aj nejaky geocaching, zabludili sme na krasne ryzove polia, kde sme nasli BIO restauraciu, vsetko co tam varili si aj dopestovali, dokonca aj pivo bolo chemicky neupravovane (ine ako nase pasterizovane) a velmi dobre ! Tato cast Bali sa mi pacila asi najviac, aj pocas jazdenia na motorke cez okolite dediny to vyzeralo ako keby kazdy dom mal svoj maly chram, neviem presne ako sa ta architektura vola ale ked je vsade naokolo je to velmi posobive.

Velmi pekny chram

Velmi pekny chram

V okoli Ubudu je vela dedin, v kazdej z nich je niekolko umeleckych remeselnikov, maju velmi pekne obchody, tovar je lacny a kazdy predava aj zasielkovym sposobom – proste biznis na urovni. Okrem remeselnikov, chramov, prirody (ktora je naozaj prekrasna) som nespomenul plaze, ktore byvaju aj vulkanickeho povodu, su cele cierne a samozrejme ak svieti slnko su rozpalene a bosi po nich neprejdete. Voda je vsak velmi cista, je to ocean, takze aj vlny su vacsie a voda nie je plytka ako v Thajsku. Viac samozrejme napisem v potapani.

Dakujem trpezlivym co sa docitali az sem, rad zodpoviem na zvedave otazky v komentaroch.

Ryzove polia

Ryzove polia

Category: Indonezia
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments Closed

Comments are closed.