Food Festival

Fotogaleria k clanku

Tento clanok sme sa rozhodli napisat o jedle a prijemnej atmosfere :-). V case od 12.2. do 18.2. prebiehal v centre ostrova – Thong Sala Food festival a my sme si ho ani jeden den nenechali ujst. Kazdy den zacinal okolo 18 tej hodiny a trval az do neskorych nocnych hodin. Vela stankov s dobrotami, ziva kapela, vela ludi a dobra zabava. Ale pekne po poriadku.

Food Festival

Food Festival

Kazdy stanok sa vynimal roznymi druhmi jedla, ci uz to boli morske priserky, ryby, chrobaky, kuracie masko, sladke maskrty alebo rozne napoje, vsetko bolo pekne naaranzovane a samozrejme k tomu vsetkemu nechybal ani usmev miestnych predavajucich a tradicna vona jedal. Kazdy den sme sa tesili na vecer a uz rano rozmyslali, co by sme si tak tam dali na veceru :). Nedalo sa nevybrat si. Jeden vecer sme ochutnali krevety a pecene kuriatko, dalsi kalamare a prepelicie vajicka, na dalsi vecer sme si vychutnali grilovanu rybku a popritom vsetkom sme nezabudli ani na sladke maskrty, shake  (Baso vyskusal kombinaciu pomaranc s melonom), ci ice coffee. Priprava ice coffee bola velmi zaujimava. Miestny predavajuci priamo pred zrakom kupujuceho z vysky prelieval coffee z jednej nadoby do druhej. Festivalovu atmosferu sprijemnoval najprv jeden spevak (kazdy den ten isty), ktory ludi zabaval svojim spevackym humorom. Vlastne sam o sebe bol trosku smiesny, cierny ako uhol, dlhe vlasy s pozapletanymi vrkvocikmi a do toho hlas, ktory dokazal zmenit z minuty na minutu. V neskorsich hodinach ho vystriedala thajska – celkom dobra – rockova kapela (taktiez kazdy den ta ista). Hlas spevaka v podobe thajskych pesniciek sa siril do sirokodalekeho okolia a dokazal roztancovat skoro vsetkych miestnych navstevnikov festivalu. Bola radost pozerat na nich ako sa bavia pri hitoch svojej rodnej krajiny. Do niektorych pesniciek sme sa s radostou zapocuvali aj my a obcas sme tiez spravili nejaky ten pohyb do rytmu ;-). A kedze byvame nedaleko od centra, v ktorom sa festival konal, pesnicky sa sirili az k nam na terasu a nie raz nas v neskorsich vecernych hodinach prilakali opat aspon na malu sladku maskrtu :). Celych sedem vecerov sa nieslo v znameni tych najlepsich jedal rozneho druhu, prijemnej hudby a veselej atmosfery. Sme radi, ze sme toto vsetko mohli prezit aj my. Viac fotiek z tohto festivalu si mozete pozriet v nasej galerii.

Category: Thajsko
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
9 Responses
  1. Z. says:

    No pri tých fotkách som teraz akurát jedla:-)))) Morské príšerky mám celkom rada, ale tie fotky s červíkmi či čo to bolo………to by som do úst asi nedala….ale inak jedlo vyzeralo fakt super. Hlavne ryby, niektoré morské veci a ovocie…….a pri veľa obrázkoch som ani nevedela, čo to je:-)))))

  2. Deus says:

    hehe jaké mňamky… normálne mi vyhladlo, dám si niečo čo tam nemajú – klobásu! chacha :). čafteeeee…

  3. Lenka says:

    Deus : klobasa tam bola a uz je aj pridana v albume, aby si veril chacha :)

  4. okraj okrab says:

    mnam ja som taky hladny ze by som aj tie cerviky zjedol…ale vcera sme boli maros u tvojej mamy a dali sme si vyprazany reznik s majonez.salatom. no nedal by si si :-)

  5. Michaela a Roman says:

    vsetko vyzera tak super…tak…. o par mesiacov sa k vam pridame….tesime sa…zatial vas budeme sledovat takto na dialku cez vas blog…

  6. Rasto says:

    Krasne jedla. Len si myslim, ze 7 dni na ochutnanie vsetkych nestaci. Alebo sa mylim?

  7. Rasto says:

    No ale taketo rychle obcerstvenie tam nenajdes. Iba ak by to bolo odtial. :-)
    http://www.youtube.com/watch?v=Zz55wAdi03Q

  8. Baso says:

    okraj okrab: tie cerviky chutia ako chipsy a Tan ich stale rada papa. Ja som to vyskusal raz a nejako sa za tym netrham :) Divim sa sam seme ale majonezovy salat mi nechyba, a rezen tiez nie :)

    Michaela a Roman: vyborna volba, dufam, ze vam pomoze aj nas posledny clanok Dovolenka v Thajsku…

    Rasto: mas pravdu, vsetko sa ochutnat nedalo, ale tu sa jedlo bezne “deli” medzi ostatnych, tzn. niekto si nieco da a ty to kludne z jeho taniera odskusas, ved preco by si si nedal :)

  9. 2ge says:

    kua, tie hady si uz musim dat, dobre to vyzera. Mne chyba na ostrovoch dancing kung, toto sme jedli v Pattay a fakt mam chut na to sakra!

    http://www.youtube.com/watch?v=sx-WD8diz7k&feature=channel_page

Leave a Reply