Nha Trang, Dalat

Fotogaleria k clanku

Po 5 hodinovej ceste z Mui Ne na sever sme dorazili do mesta Nha Trang, ktore sa nachadza tiez priamo pri mori (oceane). Este sme ani nevystupili z autobusu (bolo uz vyse 7 hodin vecer a tma) a miestni dohadzovaci nas oslovovali “Hello, where are you going ?” a “Hello, I have room for you” – boli dost otravni. Kedze sme ubytovanie nemali zabezpecene, jednemu taxikarovi sme “naleteli” a nechali sa odviezt do nejakeho hotela, ktory nam ukazal na obrazku. Hotel bol celkom pekny (volal sa Nice) a kedze vsade na okolo bolo mozne sa ubytovat len v hoteloch alebo guesthousoch a nie v bungalovoch (ako mame radi z Thajska), ubytovali sme sa.

O chvilku sme uz spoznavali okolie hotela a o nieco neskor aj speciality miestnej restauracie, ktorych bolo v nasom okoli ako maku. Okolie sa nam uz za tmy velmi pacilo, aj v noci bolo na plazi vela mladych vietnamcov, ktori sa tvarili maximalne romanticky :)

Plaz v Nha Trang

Plaz v Nha Trang

Na druhy den sme teda hned po ranajkach isli na plaz aj my, avsak ocean bol zas rozbureny, tak sme sa presli popri plazi, na ktorej bolo vela lezadiel a slnecnikov. Nasli sme aj aquapark, ktory bol nanestastie zavrety (otvorene iba v sobotu/nedelu a bol pondelok), tak sme v ten den ostali na sucho, ale iba pokym nezacalo poprchat a postupne aj prsat. Neostalo nam nic ine len si zdriemnut na hoteli, z coho sme celkom vyhladoveli a tak sme zvolili vecer velmi prijemnu restauraciu, vlastne steak house, v ktorom varili naozaj excelentne a citili sme sa tam naozaj perfektne. Po veceri som ukazal vsetkym ako sa hra billiard (naozaj dobry stol, gule aj taga) v Billiard clube. Miestny hrali billiard len s troma gulami a na stoloch, ktore nemali diery – blbci ! :-)

Steak House

Steak House

O den neskor sme po vydatnych ranajkach isli opat po plazi, ale tentokrat na druhu stranu. Na kupanie to bohuzial zase nevyzeralo a okolo obeda uz bola obloha zamracena. Rozhodli sme sa pozriet teda nejake pagody a pekne miesta v meste. Pozicali sme si motorku, ktoru asi nasli na vrakovisku a mohli sme vyrazit. Stihli sme pozriet jednu pagodu, ktora bola na kopci a na vrchole toho kopca bol asi 10 metrovy sediaci Buddha. Ludia boli veru otravni a stale nam chceli predat bud vonne tycinky (pouzivaju sa na modlenie, potom sa zapichnu do takeho kvetinaca) alebo ine nepotrebne vecicky. Motorka sa nam o chvilu zastavila, nastastie sme mali cislo do hotela a zachrana v podobe prenajimatela prisla relativne rychlo. Motorku nam vymenili ale medzitym uz opat zacalo poprchat, tak sme si dalsiu pagodu pozreli uz mierne zmoknuti.

Zmoknuti

Zmoknuti

Dalej sa ist nedalo, tak sme skusili preckat dazd v malickej “restauracii”, ktora bola vlastne na chodniku pri ceste, ale za to vietnamska polievka Pho Bo (rezancova polievka s bravcovym masom) bola naozaj vynikajuca. Kedze dazd neprestaval, neostavalo nam nic ine ako vratit sa naspat do hotela.
Tam sme zistili, ze sa musime na druhy den odubytovat, nakolko maju rezervacie. Na dalsi den totizto zacalo obdobie “public holiday” a vsetky hotely v okoli boli rezervovane za asi 4-nasobne ceny !! Rozhodli sme sa teda ist na dalsi den do vnutrozemia do mestecka Dalat, zatial co Martin so Zuzkou pokracuju smerom na sever s cielom Hanoi. Dufali sme, ze tam “dovolenkovy osial” domacich nebude taky velky ako pri pobrezi a ze to s ubytovanim nebude take zle ako v Nha Trangu. Mali sme na vyber pohodlny autobus (cesta trvala 6 hodin) alebo minibusom za 4 hodiny. Nakoniec cesta trvala o nieco menej, ale bola hrozna, same zakruty, kopce, hmla a tma. Sofer navyse viac telefonoval ako sa sustredil na soferovanie a cestu nam “zprijemnovalo” asi 13 dalsich vietnamcov, ktory sa medzi sebou rozpravali, jeden sa dokonca stale vonavkoval. Do Dalatu sme dorazili nieco po siedmej vecer, cize uz bola tma ako v rohu a mrholilo. Sezona bola bohuzial v plnom prude aj tu, co nas samozrejme moc nepotesilo. Nejakou nahodou sa nam podarilo najst okamzite ubytovanie na jednu noc, avsak na dalsie noci bolo vsetko obsadene a po asi 2 hodinach hladania (uz v dazdi) sme to vzdali. Dalat je navyse asi 1500m nad morom a bola nam tam pekna zima, kedze sme si do Vietnamu zobrali iba kratke nohavice. Boli sme radi, ze sme este stihli nejake volne miesto v autobuse, ktory isiel hned na druhy den rano do Ho Chi Minhu, kde sme sa rozhodli stravit zvysok dni vo Vietname a odtial chodit na vylety, o ktorych samozrejme zas napiseme :).

Category: Vietnam
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
  1. Sano says:

    Updatni si current location :) Pekne dazdniky, ako v Primorsku :-))

  2. Baso says:

    Current location je co najpresnejsia, clanky sme dali na internet neskor ako sme tam boli… Aj tak sa to neda vzdy updatovat online..

  3. 2ge says:

    presne tak. Pcuj, daj si niekde na stranku, bud doprava ako ja, alebo do contactu svoje telefonne cisla, ono sa to niekedy hodi, napriklad ako teraz :)

  4. Mishko says:

    Baso, VSETKO NAAAAJ K NARODKAAAM!

    M.

  5. Branimir says:

    Ahojte. Dufam ze ste ok a uzivate si dovolenku. Tej zuzkinej neprijemnosti je mi luto, ale bude mat zazitok o ktorom bude kamaratom rozpravat :)
    Drzte sa a piste, dobre sa to cita ;)
    B&G

Leave a Reply