Vecera u domacej

Fotogaleria k clanku

Na 2 tyzdne nas prisli pozriet na Koh Phangan slovaci – Mato s Martou a Miro s Monikou (MMMM). V pondelok rano uz zial museli odist nakolko sa vracali na Slovensko (Miro a Monika ziju este trosku viac na zapad) a odniesli zo sebou aj dobre pocasie. Trosku nam tu zacalo prsat. Nie ze by sa schladilo, vonku je 27 stupnov, ale prehanky su relativne caste a nam sa nejako moc moknut nechce. Premiestnujeme sa stale na motorke-skutri, a zmoknut na nom nie je moc prijemne. S MMMM sme stravili vela casu, boli sme na kajakoch, na vodnych skutroch a roznych vyletoch, ukazali sme im aj Lucky Resort a oni nam zase ukazali rezorty, v ktorych byvali ked tu boli minule (su v Thajsku uz treti krat!), po veceroch sme hrali karty a skratka bola s nimi super zabava. MM byvali hned vedla nas v takom istom domceku, takze sme mali niekedy aj spolocne ranajky (prazenica & tousty mnam !) a jeden krat zhovorcivy Mato vybavil s domacou (Jeab, citaj Chip), ze nam vecer spravi veceru.

Domaca s priatelom

Domaca s priatelom

Kedze skoro vsetci mame radi seafood (morske potvorky – kalamare, krevety a pod.) a thajsku kuchynu ako taku, Jeab nakupila cez den vsetko potrebne a vecer sa mohlo jest. Kedze jedlo mala kupene vsetko, my sme doniesli nieco na zapitie :). Vecera zacala tradicnou thajskou polievkou Tom Yam, co je polievka so zeleninou a vzdy sa do toho pridava bud bravcove maso, kuracie, alebo seafood. My sme mali so seafoodom. Tom yam byva dost stiplava, pre nasinca asi len tazko prehltnutelna, ale vsade (tak ako aj Jeab) ju pripravuju pre turistov nestiplavu, takze kto chce si ju moze patricne dochutit. Osobne mam velmi rad tuto polievku a domaca ju pripravila naozaj vybornu !

Este sme ju ani nedojedli a uz boli pripravene dalsie jedla. Oni thajci jedia niekedy aj vsetko naraz, takze nas stol bol zrazu plny ostatnych jedal – ryza (zmiesane 3 druhy), kalamare, musle, kraby a ryba. Ryza nam nejako extra nechutila, hlavne ked ostatne dobroty boli pre nas daleko vzacnejsie (Lenka nema rada seafood, takze pre nu specialne bola ta ryba). Ostatnym najviac chutili kraby (ked ich domaca doniesla este zili), ktore su naozaj lahodna pochutka. Ukazala nam, ako ich mame jest a nevedeli sme sa ich dojest :) Musle boli trochu viac okorenene nejakymi bylinkami, zhodli sme sa ze keby sa Jeab nesmykla ruka bolo by to lepsie. Tak ci tak bolo jedla az az a myslim, ze sme si vsetci velmi pochutili a Lenka hovorila o najlepsej rybe aku tu zatial jedla :).

Kraby

Kraby

Medzi jedlom sme domacim (aj sebe) nalievali nejake drinky. Vodka s dzusom nie je idealna kombinacia k tomuto jedlu, ale vina su tu naozaj velmi drahe (vsetko z dovozu). Tak ci tak nam to pridalo na nalade a kedze domaca bola velmi mila a ochotna prehovorili sme ju na dalsiu veceru s tym, ze tentokrat nakupime my (a ona zase uvari :) ).

Tentokrat sa k nam pridali aj Miro s Monikou, ktory prisli o tyzden neskor. Nakup nakoniec spravila domaca na nase naklady – vsetko jedlo stalo 1500BHT (cca 55Euro) . Kraby bohuzial neboli (predsa len je to vzacne a tazko sa to zhana), za to sme mali viac ryb (6) Taktiez sme domacej povedali, ze viacej nam chutia zemiaky (varene a pecene) k rybe ako ryza, musle sme tentokrat tiez vynechali. Tom yam sme tentokrat nemali (nevadi), ale zato sme mali vynikajuce nudle s krevetami. Bolo to trosku stiplave ale veeelmi dobre ! Tradicne sme to zapijali drinkami a dokonca nam k tomu chutilo aj thajske pivecko Chang, ktore sa sice slovenskym nevyrovna, ale nema k nim daleko. Taketo vecere sa nam velmi pacili, okrem jedla tam bola prijemna atmosfera a dobre sme sa citili. Domaci su zabavni, snazili sme sa od nich naucit nejake thajske frazy, ale dost tazko sa to pamata, pre nich je zase tazke vyslovit aj meno Lenka :).

Po veceri

Po veceri

Ostatne fotky z obidvoch veceri si mozte pozriet v nasej galerii. Sme radi, ze nas blog nepiseme zbytocne a ze nas cita tolko ludi (dakujeme) a preto nas bavi pisat clanky aj dalej. Najblizsie sa chystame na niekolkodnovy vylet Koh Samui a samozrejme vam o tom napiseme.

Category: Thajsko
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
  1. Michaela a Roman says:

    vsetko vyzera tak super….ze uz sa nevieme dockat kym tu krasu a chutne jedlo si budeme vychutnavat spolu….
    ….nadhera

  2. Peto says:

    Hehe, super.
    Len taka otazka, zaspal si na slnku?
    Nejako ta osmahlo :D

  3. 2ge says:

    uz aby som bol spat. Tu snezi, mrzne, tomu pocasiu a nielen tomu uplne j*b*.

  4. jofo says:

    2ge prezijes !!!!! Mas na to !!!! :)

  5. MM says:

    Všetko najlepšie k meninam praju Maťo a Maťa. Ste už na Kho Samui?

  6. Baso says:

    Michaela a Roman: ved ten cas raz pride, nebojte sa :)

    Peto: to sme boli na skutroch a naozaj vtedy dost pieklo

    2ge: presne viem ako ti je :)

    MM: DAKUJEM ! Uz sme aj naspat, boli sme tam 5 dni (4 noci) a dufam, ze onedlho napiseme ako bolo

Leave a Reply