Koh Samui

Fotogaleria k clanku

Po skoro dvoch mesiacoch stravenych na Koh Phangane sme sa rozhodli navstivit susedny ostrov Koh Samui. Chystali sme sa tam uz davnejsie, ale dostali sme sa tam az neskor. Trochu nam na Koh Phangane prsalo, co sa nestava v tomto obdobi casto, ale hned ako prestalo, sme sa pobalili (len najnutnejsie veci na par dni) a vyrazili. Koh Samui je vzdialeny od Koh Phanganu asi 15km, cesta rychlolodou (my sme isli spolocnostou LOMPRAYAH) trva menej ako hodinu a chodi 3 krat denne. Ostrov je asi 2x vacsi ako Koh Phangan (tu je mapa) a ovela viac navstevovanejsi turistami. Je tu dokonca aj letisko, cize sa na neho dostanete pohodlne aj z Bangkoku.

Big Buddha

Big Buddha

Hned po pristati nas taxik doviezol (v cene listka na lod) na plaz Lamai. Tu sme sa pokusili najst si ubytko, ale bungalovy neboli velmi pekne, alebo boli obsadene, a ostatne ubytovanie bolo drahsie (asi 17-20 Euro na noc pre dvoch). Kamarati nam odporucili nejake ubytovanie aj na Chawengu (Chaweng a Lamai su dve oblasti na ostrove, kde to najviac zije), tak sme si pozicali motorku a isli sme tam. Podarilo sa nam to aj rychlo najst, ale ubytko sa nam zas nepacilo (ani cena ani vzhlad) a kedze nas chytal hlad, tak sme sa isli najest. S plnym bruchom sa aj lepsie rozmysla a tak som zbadal na mape (ktoru dostanete vsade zadarmo) inzerat na nejaky (Moonlight) hotel. Bol to sice guesthouse, ale tam nam uz nic nebranilo zlozit sa (cena asi 10 Euro/noc).

Pekna plaz

Pekna plaz

Ostrov je naozaj velky a okolo celeho ostrova je cesta (ringroad). Cesty su starsie a niekedy pekne rozbite a prasne, premavka je hustejsia ako na Phangane a niekedy je problem aj prejst cez cestu, pripadne sa otocit. Jazdi tu ovela viac aut a preto sa treba mat na pozore. Na druhej strane sa da zas pozriet viacej atrakcii a zaujimavych miest a my sme veru nemali na plane lezat cely cas na plazi. Boli sme pozret nejake vodopady (Namuang I a II – jeden mal 18m a druhy az 80m), plaze, rezorty, skratka vsetko co nas zaujimalo a co sme nasli na mape. Navstivili sme aj mumifikovaneho mnicha, skaly Grandmother a Grandfather, big buddhu a rozne pekne vyhlady.

Boli sme aj na super thajskej masazi, a ochutnali sme kokosovu zmrzlinu od predajcu, ktory ma cely svoj stanok na motorke. Doteraz sme este nikdy nevideli zmrzlinu podavanu v rohliku, ako hot-dog :D ! My sme si dali do pohara, za to vsak s bananom, ryzou, zemiakmi (sladkymi), ovocim, arasidmi a to cele bolo poliate sladkym mliekom – MNAM ! Nevynechali sme Samui akvarium, v ktorom sme sa mohli pozriet na vela peknych (a velkych) rybiek, korytnaciek a dokonca tam mali aj bengalske tigre ! Sucastou vstupneho bola aj show, ktoru tam robia kazdy den. Nanestastie asi 10 minut po zacati show zacalo prsat, takze sme z nej vela nevideli, ale v takomto pripade nas pustili na show aj na druhy den. To uz sme si vychnutali aj to, ako maju pekne vycvicene tigre, papagaje, bobre (alebo to boli tulene ? :) ) a ine rozne vtaky (napr. aj orly). Najzaujimavejsie bolo asi ako jeden papagaj uhadol jednemu nahodne vybranemu divakovi vek (zobakom zobral cisla a dal ich na taku tabulu). Doteraz nad tym dumame, ze ako sa mu to podarilo :).

Dalsie zvieratka sme boli pozriet v Paradise Farm Park, ktory je umiestneny vysoko v horach (je tam asi o 3 stupne menej). Ja som tam vliezol aj do klietky s papagajmi, ktore na mna hned skocili a boli moji kamarati aj vdaka tomu, ze som im dal nejake zrno :D. Lenka sa zatial hrala s malou opickou (Gibon), ktora bola neuveritelne pritulna a zlata – ako ziva plysova hracka (hned by sme si ju zobrali domov). Mali tam vela zvierat, skoro ako v zoologickej, rozne druhy vtakov, papagajov, kohuty, pavy, srnky, pstrosy (Emu), opice, chameleony atd. V arealy mali aj nejake vodopady, dalo sa brodit v rieke. Tiez tam mali pekny bazen, v ktorom nikto nebol tak sme tam hned skocili. Bol z neho nadherny vyhlad na more a na ostrovy v Angthong national parku.

Paradise Farm Park

Paradise Farm Park

Nocny zivot je naozaj iny ako pozname u nas na Phangane, vsade pocut nejaku hudbu z barov, su tam aj diskoteky a my sme sa nechali zlakat aj na Ladyboy’s cabaret show. Napriek tomu ze v show vystupovali len muzi, niektori vyzerali ako zeny (urcite im k tomu dopomohli aj nejake operacie) a spolocne sa postarali o velmi dobru zabavu. Vystupovali v jednotlivych cislach, kde imitovali svetoznamych spevakov a spevacky (Tina Turner, Madonna, Ricky Martin, Kylie Minoque a pod) a niekedy sme si skoro mysleli ze spievaju aj oni (ale vsetko bolo na playback). Show bola moderovana jednym z ladyboyov a niekedy do nej zapajali aj publikum. Vstupne na show nebolo ziadne, zato cena drinkov bola vyssia ako inde. Tak ci tak to stalo naozaj za to!

Na ostrove sme stravili 5 dni (4 noci), urcite by sa dalo aj dlhsie, nevideli sme uplne vsetko, to podstatne nam neuniklo a nechali sme si nieco aj na dalsi krat (urcite tam este pojdeme).

Category: Thajsko
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
7 Responses
  1. Michaela a Roman says:

    uzasne, vsetko vyzera tak krasne ako v raji…tesime sa ked tam budeme moct vidiet tie vsetky veci s vami….vzdy sa tesime na nove clanky a fotky…super…aj ste volako zhnedli :-)
    Nuz ochvilku budete ako domorody obyvatelia…
    …ked to clovek pozera ma chut hned sadnut na lietadlo a ist za vami a ta opica je uzasna…aj ja taku chcem…
    …zatial sa majte krasne

  2. Lenka says:

    Michaela a Roman : krasne a uzasne zase vsetko nie je, to tak vyzera iba na fotkach, ale tak je normalne, ze clovek foti vacsinou pekne veci.. na Samui boli ulice fakt dost neciste a doost vela prachu..
    domorody obyvatel s mojimi blondatymi vlasmi sa mi asi nepodari byt, ale ani nechcem :-)
    opica bola fakt svetovaaaaa ! chcem taku ! :-)

  3. Zuzana says:

    Krasne fotky!!! Clanky vzdy doma citame s nadsenim … take pocasie by sme hned brali,kedze este dnes nam rano snezilo :) Pekny vikend Vam praje Zuzka a krsni rodicia :)

  4. Shorky says:

    Lenkaaaaa, ved im napis pravdu ze je to tu lepsie ako v raji! :)
    tu sa nedaju ziadne skarede fotky urobit, lebo vsetko je tu kraaaasne hehehe

  5. Lenka says:

    Shorky: ale daju, len ked chcem nieco spatne odfotit, tak s mojimi fotografickymi skusenostami a s nasim super fotakom je aj to spatne na tej fotke peknee :-)

  6. jofo says:

    Ale ked uz ste non-stop na dovolenke, tak by sa patrilo niekedy v lete aspon na 2-3 tyzdne ist do roboty.. co vy na to :)

  7. Baso says:

    jofo: sak je kriza, roboty nie to tak kam by sme isli ? :)

Leave a Reply